Blogbejegyzések

img

Van értelme akciózni a mai világban?

2017. 04. 21. online vállalkozás
Van-e értelme még akciózni? Igen, csak jól kell csinálni!

Akárcsak az offline világban, a weben is van értelme az akciózásnak. Időszakonként, hogy megmozgassuk a közösségünket vagy új vásárlókat toborozzunk, elengedhetetlen, hogy engedjünk az árból. Ezzel viszont lehet, hogy több bevételt produkálunk egységnyi idő alatt.

Fontos, hogy jó időszakban akciózzunk. Használjuk ki az ünnepnapokat, alkalmakat. Ma már mindenki tudja, hogy a karácsony, a Valentin nap vagy éppen a Black Friday mekkora üzlet lehet.

Hogy ez mekkora üzlet, mi sem bizonyítja jobban, minthogy az egyetlen egy napon át tartó Fekete Péntek 2015-ben 1,7 millió látogatót vonzott csak az e-mag webshopjába. Egyetlen nap alatt 187.000 terméket rendeltek tőlük és ezzel 3.25 milliárd(!) forintos bevételt termeltek vele! Egyetlen nap alatt!

Ebben nincs semmi trükk. Egy előre megtervezett kampány sikeres végkifejlete volt ez. Bár nem mindenki teheti meg, hogy TV-ben és szinte az egész interneten reklámozzon. Ennek ellenére saját adatbázisunkra bátran építhetünk. Akár hírlevélben, akár Facebook oldalon, némi hirdetéssel kiegészítve, egész látványos bevételre lehet szert tenni.

Fontos, hogy a termékedet, szolgáltatásodat jól helyezd el az adott alkalomhoz köthető kampányban, így maximalizálhatod hatékonyságát. Sokszor magától érthetődő, hogy egy alkalomra mit akciózunk, de mi a helyzet a speciálisabb ünnepnapokkal?
Sokan gondolják, hogy ha például nő nap van, akkor egy férfiakra specializálódott termékkel nem tudjuk meglovagolni az alkalmat. Ez tévedés. Minden kreativitás kérdése. Bátran lehet megcélozni azokat a férfiakat, akik unják, hogy nekik nincs napjuk csak a nőknek és rájuk igen is hathatunk hangzatos kampány szövegekkel amik azt erősítik meg bennük, hogy vásároljanak éppen nőnapon nagyon férfias terméket, hogy ne csak a nők érdemeljék meg ezen a napon a kényeztetést hanem ők is. 

Az akciózásnak több módja is lehetséges. Az akciónkat fordítsuk saját magunk javára is. Kifutó termékeinkből bátran hirdessünk "kettőt fizet hármat kap" akciót.  Ez előnyös lehet havi díjas előfizetéseknél is, ha egy-egy ünnepi alkalommal kínáljuk fel, hogy az éves előfizetés most 25%-al olcsóbb. Erősítsük meg a leendő vásárlóban, hogy megérdemli a szolgáltatást és igen is költhet magára is pl. karácsonykor és ne csak a gyerekeire, rokonaira.

A kampányokkal mindig egy hiányérzetet keltsünk a leendő vásárlóban, amire pont mi, tudunk kielégítést nyújtani és rendkívül kedvezményesen ha ezt most teszi!

Sok hasznos eszköz van már a weboldalak számára ami az ilyen akciózásokat, promóciókat segíti. Használhatunk olyan eszközt ami az oldal elhagyásakor ugrik elő és marasztalják némi kedvezményért cserébe a látogatót. De vannak olyanok is amik X Ft kedvezményt adnak hírlevélre feliratkozásért cserébe (persze minimális vásárlási összeg mellett).

A kuponkódokat még a mai napig szeretik az emberek. Nem árt ha elszórjuk itt-ott a világhálón fórumokba ha van ilyen lehetőségünk. Előbb-utóbb keresgetni fogják és ezzel nem csak a keresések száma fog nőni, hanem a márkanév is népszerűbbé válik.

Pontgyűjtésekkel, hűségkártyákkal is kombinálhatjuk az akcióinkat. Például nőnap alkalmából minden női vásárló ajándék csokit kap (5000 Ft vásárlás felett). Nem csak presztízsnövelésre jó, de növeli a vásárlói hűséget is.

Akár üzletedben 5% kedvezményt is kínálhatsz ha valaki követi a Facebook oldaladat vagy azon keresztül kér árajánlatot. Ez azért hasznos, mert a Facebooknál már van olyan hirdetési célzás, ahol azokat tudod megcélozni, akik már kapcsolatba léptek veled vagy rajongói az oldaladnak.

Ha szeretnéd, hogy a Te szolgáltatásod vagy terméked köré is kidolgozzak egy kampányt, amit akár a Facebookon hirdetéskezeléssel kombinálva le is vezényelnék, keress meg bátran!

Biztosan ki tudunk dolgozni egy tökéletes, személyre szabott akciót a Te üzleted számára is!