Blogbejegyzések

img

Könnyű pénzkeresés az interneten?!

2020. 07. 31. online vállalkozás

A mai írásban az egyik legfelkapottabb témáról lesz szó. Hogyan keressünk pénzt az interneten? Vajon az internetből tényleg meg lehet gazdagodni? Tudás kell-e hozzá vagy elég csak a jó szerencse is? Gondolom sokakban felmerült már ezek közül a kérdések közül valamelyik.

Az igazság az, hogy lehet keresni pénzt az interneten. Persze a pénzkeresést akár idézőjelbe is tehetném, mert egy átlag emberke alig tud összehozni pár dollárt egy havi internetes „munkával”. Persze itt a munka is úgy értendő, hogy valós meló nincs a kereset mögött. Ha valaki igazi pénzt akar keresni, annak azért valamihez értenie is kell.

Mi szükséges ahhoz, hogy pénzt keressünk az interneten?

Elsősorban számítógép és internet hozzáférés. Egyáltalán nem éri meg a régi tárcsázós vagy megás csomagokkal ilyenbe bele kezdeni, mert többe jön ki a költség mint amennyi bevételt termelhetünk. Másik fontos dolog a minimális angol nyelvtudás. Anélkül szinte esélytelen hogy bármibe is belevágjunk. Ezenkívül a legfontosabb, hogy ne fektessünk be soha semmilyen pénzt vagy ha igen, akkor csak annyit amennyinek elvesztése nem okozhat gondot. Ne reméljük, hogy a sokat ígérő befektetések és tagsági díjak majd megtérülnek vagy majd többszörösen kamatoznak. Ezek 99%-a csak átverés vagy lehúzás.

A következőkben leírok pár könnyű pénzkereseti lehetőségi formát amivel az interneten találkozhatunk, de azt tudni kell hogy ezekből nem fogunk meggazdagodni. Ahhoz, hogy a neten pénzt keressünk valamilyen szinten értenünk kell a programozáshoz, a marketinghez, a keresőoptimalizáláshoz vagy valamilyen grafikai munkához, esetleg profi szinten tudunk pókerezni vagy nyelvekről fordítani. Előfordul pár helyen alkalmi munka is pl. adminisztráció, tartalomkezelés, stb. Bár ezek sem fizetnek túl sokat, viszont ez a legideálisabb kereset kiegészítő jövedelemforrás. Ha komolyabb pénzt akarunk keresni mindenképpen képeznünk, kell magunkat valamilyen internetes területen. Természetesen vannak erotikus webkamerás munkák is, de ez egy egészen más területe az online pénzkeresésnek.

Átlag emberként csupán pár centes és dolláros munkák jutnak nekünk?!

Ez igaz is és nem is. A legtöbb online "munka" tehát nem túl jövedelmező. Ezek közül a legnépszerűbbek a következők:

PTC – az egyik leggyakoribb pénzkereseti lehetőség a neten. Hirdetésekre (bannerekre) kell kattintanunk és a rendszer látogatásonként fizet valami minimális összeget. Egy kattintással 0,0001$-0,005$-t kereshetünk átlagosan és egy ilyen webportálon a napi kattintások száma is korlátozva van. Persze ezt lehet növelni ha fizetünk be pénzt. De elég buta lehet az aki azért fizet, hogy reklámokat nézegessen.

PTR – ezen netes pénzkeresésnél reklámlevelek olvasásáért (és a bennük lévő reklám linkre való kattintásért) kapunk pénzt. Szintén olyan keveset mint az előző említett kattintásoknál. Ennek hátránya hogy teleszemetelik a postafiókunkat és e-mail címünkre akármikor további kéretlen (nem fizetős) levelet is küldözgethetnek (és fognak is).

Surfbar – egy letöltött program segítségével egy programot futtatva, a számítógépünkön egy sávot elfoglaló reklám csík jelenik meg. Itt a megtekintett reklámok után fizetnek nagyon keveset. De napi 1 vagy több dollár is kereshető vele. Viszont csak akkor számol ha dolgozunk a gépen azaz érzékeli hogy tényleg nézzük-e a reklámot. Kis monitoroknál pedig nagyon sok helyet elfoglal az a sáv.

HYIP – Online, nagy hozamot ígérő befektetési programok. Na ezeket nagyon el kell kerülni. Olyan nagy számokkal kecsegtetnek mint az 500%-os heti vagy havi kamatok a befektetéseinkre. Sajnos a gyakorlatban azonban ezek a tiszavirág életű online cégek csak beszedik a pénzt és örökre eltünnek.

Legyünk tehát óvatosak az internetes pénzkereséssel, nehogy több pénzt elveszítsünk mint amennyit keresni szerettünk volna! Éppen ezért szoktam javasolni mindenkinek, hogy egy saját ötlettel és a hozzá tartozó webes rendszer megvalósításával, sokkal többre viheti, mint a filléres internetes pénzekreséssel.