Blogbejegyzések

img

Hogyan érjük el, hogy több látogatónk legyen?

2020. 01. 30. online vállalkozás

Lássuk be, lehet akármilyen modern és tetszetős weboldalunk vagy webáruházunk, az nem fog hozni bevételt, ha nincs rajta látogató. Éppen ezért már a honlap készítés során gondolnunk kell arra, hogy hogyan fogjuk megmutatni a célközönségünknek tartalmunkat. Szerencsére ma már sokkal könnyebb dolgunk van mint néhány évvel ezelőtt. A közösségi média korában már nem csak linkcserék és bannercserék útján tehetünk szert új ügyfelekre.


Ma már számos technika van arra, hogy fizetetten vagy akár ingyenesen is megsokszorozzuk látogatószámunkat. A fizetett hirdetések, a PR cikkírások, a közösségi oldalakon való különböző hirdetések kihasználása, a nyereményjátékok, a blogolás, a különböző online és offline hirdetések és persze a keresőoptimalizálás. Bár a kattintás alapú hirdetések akár azonnali eredményt is produkálhatnak, a SEO hosszú távú befektetés, amely releváns, organikus látogatókat eredményez majd oldalunk számára.


Minél több technikát vessünk be a siker érdekében!


A weboldalunk készítése során, már a webfejlesztés megkezdése előtt meg kell határoznunk azokat a kulcsszavakat, amelyek leginkább jellemzőek vállalkozásunkra, szolgáltatásunkra és termékeinkre. A keresőoptimalizálás és a hirdetések során pedig ezekre a szavakra és szópárokra kell majd koncentrálnunk, hogy igazán hasznos látogatókra tegyünk szert. Fontos azonban, hogy ne csak fizetett hirdetésekben gondolkodjunk. Használjunk ki minél több lehetőséget a világháló adta felületekből.


Érdemes persze egy szakértőt is bevonni a folyamatba vagy külsős cégre bízni az online marketinget. Manapság azonban az olyan felületek mint a Google, a Facebook, az Instagram, a Youtube vagy a Pinterest már kötelező jelenlétet követelnek egy önmagára valamit is adó online vállalkozás számára. A rendszeresen saját blogban vagy külső oldalra írt szakmai blogbejegyzések pedig tovább növelik szakmai tekintélyünket a felhasználók és a Google szemében is. Ezeken kívül pedig fórumokban, szakmai csoportokban és saját magunk által épített hírlevélben is ajánlhatjuk önmagunkat a megfelelő keretek között.


Nem mindegy, ki látogatja meg az oldalunkat!


Korábban az volt a bevett szokás, hogy mindenkit igyekeztünk a weboldalunkra csábítani és bíztunk benne, hogy a nagy látogatószám miatt, biztosan lesz néhány érdeklődő is köztük. Ma viszont már tudjuk, hogy nem a látogató számot kell maximalizálnunk, hanem a releváns, valóban érdeklődő látogatókat oda csábítani az oldalunkra. Ez pedig óriási különbség, ugyanis teljesen felesleges erőforrás pazarlás olyanokat kiszolgálni mind szerver kapacitásban, mind pedig az ügyfélszolgálat részéről, akik valójában nem is szándékoznak vásárolni.


Éppen ezért ma már csak azokra a látogatókra koncentrálunk, akikből nagy eséllyel válik majd ügyfél vagy vásárló. A célközönség meghatározása, a megfelelő kulcsszavak és a tökéletes online hirdetési csatorna meghatározása ezért döntően sokat számít egy internetes cég számára. Érdemes közvélemény-kutatásokkal, felmérésekkel és statisztikai adatokkal előre vetíteni, hogy kinek, milyen áron és milyen mennyiségben fogjuk tudni majd értékesíteni termékeinket, szolgáltatásainkat. A célkitűzés után pedig már csak az online marketingre kell koncentrálnunk. Amit persze akár külsős céget is felkérhetünk.


Így segítenek a blogok látogatószerzésben


Sajnos még ma is sok cég gondolja úgy, hogy teljesen felesleges saját blogot vezetni vagy vendégposztokra időt szánni. Ez viszont nagy hiba. A legújabb Google algoritmusok ugyanis nagyra értékelik ha szakmailag elismert egy oldal. Ezt pedig csak úgy tudja megítélni, ha sok, témában a termékeinkhez és szolgáltatásainkhoz illő blogban jelenik meg informatív, hasznos, szakmai cikkünk. Ezt általában vendégblogolással tudjuk elérni, amelyben a megfelelő kulcsszavainkra hivatkozást is elhelyezünk.


A külső oldalról mutató blogbejegyzés hivatkozásokon túl a saját blog vezetése is hasznos lehet. A belső linkelés is fontos eleme ugyanis a keresőoptimalizálásnak. A SEO pedig egy mai online cég számára megkerülhetetlen ha előkelő helyen akar szerepelni a Google találati listájában. Ha pedig rendszeresen blogolunk és más szakmai oldalakon is megjelenünk, egyre előrébb fogunk kerülni, amivel több látogatóra teszünk szert. Ráadásul a vendégblogolás során elhelyezett linkek is hozhatnak plusz érdeklődő látogatót az oldalunkra.