Blogbejegyzések

img

Az olcsó és ingyenes weboldalak hátrányai

2017. 05. 04. webfejlesztés
Sok helyen találkozunk az interneten csodás weboldalakat ígérő szolgáltatásokkal, teljesen ingyenesen. Ehhez az ingyen össze kattintgatós weboldalhoz általában valamilyen jól csengő, a szolgáltatást jól jellemző szintén díjmentes aldomaint is kapunk. A hülyének is megéri nem? Elárulom, csak a hülyének éri meg!

Ahogy mondani szokás, olcsó húsnak híg a leve. Ez pedig az üzleti életben még inkább igaz. Ha valaki egy weboldal elkészítési költségén akar spórolni, annak valószínűleg nem való a cégvezetés mivel nyilvánvalóan nem tudja kellőképpen felmérni egy ilyen fontos céges kiadás szükségességét.

Sajnos nagyon sokan esnek abba a hibába, hogy képesek az ilyen "rakd össze magad weboldal" csábító szlogenjeinek bedőlni. Például láttam már hirdetést ami úgy szólt, hogy csak most csak náluk "A honlap készítés ára 78 500 Ft helyett MOST 0 (nulla) Ft".

Nem szokásom más oldalát ócsárolni, kritizálni de ékes példája az ilyen csináld magad oldalnak sok üzleti jellegű honlap is.

Egy ilyen oldalt ha valaki meglát, futva rohan el onnan és csak negatív benyomása marad a cégről és annak szolgáltatásairól. A szörnyen ízléstelen kinézet, szerkezet és tartalom pedig egy egyenesen amatőr hozzáállásra és hanyag cégvezetésre utal. Szeretnéd Te is ha a Te ügyfeleid ezt gondolnák Rólad és a cégedről? Vagy inkább egy minőségi, profi, modern weboldalt szeretnél, ami nemcsak megragadja de akár vásárlásra is ösztönzi a látogatókat? A válasz egyértelmű!

A "csináld magad", "kattintgasd össze magadnak" és az "ingyenes" címszó alatt hirdetett weboldalak általában egy amatőr, silány
végterméket eredményeznek, amivel csak ártunk a saját cégünknek. Ráadásul a cégünk is veszít presztízséből ha egy olyan aldomainen érik el a leendő ügyfeleink mint az encegem.ingyenweboldal.hu vagy a cegem.ingyenweb.hu ahol már a domainből is látszik a cégnek a sóhersége. Egy modern, önmagára valamit is adó cég képes saját pár ezer forintos webcímet vásárolni pl. encegem.hu ami máris sokkal elegánsabb és stílusosabb mint az ingyen kapott aldomain. Sok helyen az ingyen tárhely mellé "ajándékba" kapunk egy halom felugró vagy bekúszó vagy a tartalmunkat alul vagy felül kitakaró reklámcsíkot, amiből az ingyenes tárhelyet téríti meg önmagának a szolgáltató. 

Semmi nincs ingyen! Erre majd akkor jön rá az ingyenes tárhelyet és domaint választó cégtulajdonos, amikor egyszer rádöbben, hogy a konkurencia oldala mennyivel vonzóbb a célközönségük számára. Neki meg ott van egy reklámokkal telezsúfolt, átláthatatlan, amatőr weboldal egy nagyon degradáló ingyenes domainen. A látogatók pedig leírják magukban a céget, mert a weboldal alapján megítélik és azonosítják a szolgáltatások és termékek minőségét is ezzel weboldal minőséggel. 

Gondoljuk csak végig a következő hasonlatot: fizetünk azért ha étterembe megyünk, pedig tudnánk otthon is főzni és enni. De mi a szakácsok sok éves tapasztalatát, szakértelmét és a végeredmény minőségét fizetjük meg. Akkor ugyanezt a gondolatmenetet nem lehetne alkalmazni egy olyan fontos kérdésben is mind a céges weboldal?!

Ha már Te is rájöttél, hogy semmi értelme ingyenes weboldalakat keresni és spórolni a "csináld magad" jellegű szolgáltatókkal, akkor keress fel bátran és segítek egy letisztult, mai kornak megfelelő, modern és minőségi weboldalt készíteni céged számára!