Blogbejegyzések

img

5 + 1 tipp, új weboldalunk népszerűsítésére

2020. 06. 30. webfejlesztés
Nem várható el, hogy minden újdonsült weboldal tulajdonos azonnal tudja, hogy mihez kezdjen friss online jelenlétével. A legtöbb weboldal és online projekt ott vérzik el, hogy a weboldal tulajdonosok egyszerűen megfeledkeznek az elkészült honlapjukról. Hiba azt gondolni, hogy az elkészült céges weboldal önmagát sikerre viszi. Hiába van gyönyörű, modern, gyors és informatív honlapunk, ha arról nem tud senki. Merjük megmutatni a világnak és legyünk büszkék rá! 

1. tipp: Hirdessünk Facebookon!

Érdemes ismerőseinknek és rokonainknak saját, privát Facebook oldalunkon megmutatni weboldalunkat. Annyi felesleges tartalmat osztunk meg és napi szinten népszerűsítünk híroldalakat, webáruházakat vagy webportálokat. Miért ne népszerűsíthetnénk ismerőseinknek saját cégünk honlapját is?! A legközelebbi ismerősöknek akár privát üzenetben is elküldhetjük az oldalunk linkjét. Azonban mindig írjunk hozzá pár sor személyes ajánlást is!

2. tipp: Használjuk ki az üzleti Facebook oldal előnyeit!

Első körben hozzunk létre saját üzleti Facebook oldalt, majd gyűjtsünk hozzá követőket. Ezután naponta tegyünk közzé számukra értékes tartalmakat. Azonban ügyeljünk rá, hogy ne csak a saját szolgáltatásainkat és termékeinket erőltessük az üzenő falunkon, hanem kapcsolódó cikkeket, képeket és érdekfeszítő olvasmányokat is osszunk meg.

3. tipp: Foglalkozzunk a keresőoptimalizálással!

Ahhoz, hogy weboldalunknak több látogatója lehessen, érdemes keresőoptimalizálással és linképítéssel is foglalkozni. A SEO ugyanis segít, hogy egyre előrébb kerüljünk a Google találati ranglistájában a számunkra fontos kulcsszavakra. Így aztán organikus találatok útján, hosszú időn át fogunk ingyenes látogatókat kapni a kereső óriástól.

4. tipp: Videókkal és képekkel is szerezhetünk látogatókat

Az olyan közösségi platformok mint a Twitter, a Pinterest, az Instagram, a LinkedIn vagy a Youtube szintén komoly felhasználóbázissal rendelkeznek, amelyeket vétek lenne kihasználatlanul hagyni. Regisztráljunk be minél több közösségi felületre, gyűjtsünk magunk köré követőket és minél több minőségi, hasznos tartalmat tegyünk közzé. Ezekbe, vagy ezek leírásába pedig saját weboldalunk hivatkozását is beilleszthetjük. Azonban figyeljünk arra, hogy mindig a saját cégünkkel kapcsolatos anyagokat tegyünk közzé, hogy biztosan érdeklődő látogatókra tegyünk szert.

5. tipp: Fórumok, hozzászólások, chat

Weboldalunk címe megjelenhet más, szakmai fórumokban mint aláírás a hozzászólásaink alatt, de különböző blogok megjegyzéseinél is megadhatjuk weboldalunkat, akárcsak a különböző csevegő alkalmazásokban. A Messenger automatizált üzeneteivel pedig akár azonnali látogatókhoz vagy vásárlókhoz is juthatunk, ha jól konfiguráljuk be a chatbotunkat.

+1 tipp: Hol nem éri meg hirdetni a weboldalunk linkjeit

A linkkatalógusok ma már nem hoznak sem látogatót, sem nem erősítik a keresőoptimalizációs törekvéseinket, így ezekbe felesleges erőfeszítés lenne bekerülni. Ugyancsak felesleges (a legtöbb esetben) napilapok, apróhirdető újságok vagy óriás plakátok hasábjain hirdetni. A webcímet ugyanis elsősorban online érdemes népszerűsíteni, ahol azonnal kattinthatnak is rá a látogatók. Bár a sok éve már köztudatban élő „bannervakság” miatt, ma már a banneres reklámok kora is leáldozóban van.