Blogbejegyzések

img

Ezek a legnépszerűbb logó tervezési trendek 2020-ban

2020. 11. 10. webfejlesztés

A logó tervezés fontossága ma már megkérdőjelezhetetlen, hiszen a brandépítés egyik alapját képezik ezek a céges emblémák. A logók írásmódja, színösszetétele harmonikusan képes azonosítani a vállalkozást a termékével és szolgáltatásával.

 

A legnagyobb márkáknál elég csupán egy-egy karakterre, szimbólumra vagy színre gondolnunk ahhoz, hogy a legnépszerűbb üdítőitalt, sörmárkát, gyorséttermi láncot vagy éppen számítástechnikai márkákat azonosítani tudjuk. Érdemes hát a kis és közép vállalkozásoknak is követni a cégóriások bevett marketing technikáit, márkaépítési stratégiáit és logó tervezési trendjeit.

 

A 10 legnépszerűbb logó tervezési irányzat

 

Ma már számtalan logótervezési megoldás létezik a minimalista stílustól egészen a háromdimenziós ábrázolásokig. Azt azonban érdemes tudnunk, hogy a különböző felületek miatt, akár egy-egy cég többféle logóval is rendelkezhet. Arra viszont ügyelnünk kell, hogy ezek mindegyike ugyanazt a stílust kövesse és egyértelműen azonosíthassa a termékeinket vagy szolgáltatásainkat.

 

2020-ban, a legtöbb logó tervező szakember ezeket direktívákat alkalmazza:

    1. Minimalizmus
    2. Mértani alakzatok
    3. Különleges írásjelek
    4. Színátmenetek
    5. Zsúfoltság/tömörített hatás
    6. Kaotikus rendezetlenség
    7. Geometrikus betűtípusok
    8. Emblémák
    9. Skálázás
    10. Romboló, megsemmisülő hatás

 

Manapság egyre több cég tér át az egyszerű dizájnvonalakra és az addigi komplex logóját minimalista változatra cseréli. Mások mértani ábrákkal vagy geometrikus betűtípusokkal teszik karakteressé logójukat. A különös, ritkán látott betűk, az anarchista elrendezés, a szándékosan levágott és hiányos megoldások is igen népszerűek a mai, modern logóknál.

Persze előfordul, hogy a pecsétre és céges emblémákra emlékeztető kialakítással vagy éppen a növekvő és csökkenő méretekkel érhetjük el a tökéletes hatást. A különböző színek, színátmenetek és átlátszóságok pedig csak tovább növelik a végtelen számú lehetőséget, amit egy logó tervező alkalmazhat az alkotási folyamat során.

 

Nem mindegy milyen szakemberre bízzuk a logó tervezést!

 

A sikeres cégek mind egyetértenek abban, hogy a logótervezést nem szabad félvállról venni. Kerüljük hát a sablonokat, az ingyenes (tömegek által használt) ingyenes mintákat, hiszen ezzel nem fogunk személyre szabott, egyedi stílust tükrözni, így pedig pont az eredetiségét veszítjük el a logónknak. 

 

Az sem mindegy, hogy kivel csináltatjuk meg, hiszen egy diák vagy rokon, aki „úgyis sokat ül a számítógép előtt”, egyáltalán nem az a kategória, akire egy ilyen volumenű feladatot bízhatnánk. A logó tervezés ugyanis nagy szakértelmet, kellő tapasztalatot és tökéletes rálátást kíván meg az alkotójától.

 

Az ideális dizájner képes felmérni a megrendelő igényeit, kiválasztani a szolgáltatásaihoz és termékeihez leginkább illeszkedő logó tervezési stílus irányzatot, többféle logó verzió elkészítése és korrektúrázása után pedig megalkotni akár a cég teljesen új arculatát is. Ha tehát professzionális céges arculatra és személyre szabott, egyedi logóra vágyunk, válasszunk megbízható szakembert!