Blogbejegyzések

img

Turbózd fel a Facebook jelenléted!

2017. 05. 06. facebook
Az első típus a Facebook-ra be sem regisztráló. Ők a közösségi oldalt hírből nem ismerők vagy azt a világ összeesküvés részeként, mindennél jobban gyűlölők, akik ezen világnézeteiket átvetítik vállalkozásukra is és úgy gondolják, ha ők nincsenek fenn a Facebook-on, akkor a cégüknek sem kell. Feleslegesnek tartják, hogy egy olyan közösségben legyen ahol ők biztosan nem is találnának vásárlókat. Meg hát, egyébként is van egy céges weboldaluk már 10 éve, hozzá sem kellet nyúlni, jól van az úgy! 

A másik típus, aki fellelkesülve a világ ki tudja hanyadik digitális csodáján, létrehozta már a céges Facebook oldalát is. A kezdeti lelkesedése viszont elég gyorsan alább hagyott amikor a 12 ismerősén kívül senki más nem kedvelte az oldalt. Így a még fel sem töltött borítókép helyét is hagyta üresen, a céges adatokat is csak úgy nagyjából kitöltögetve és a hírfolyamba sem posztolt az első pár nap után már semmit. "Minek, ha úgysem látja senki?" alapon.

Egyik módszer sem nyerő. Talán a második olyan szempontból jó, hogy ha valaki pont a cégre rákeres Facebookon belül, akkor az megtalálja a legfontosabb infókat a cégről. Viszont semmi más vonzata nem lesz a dolognak. A folyamatosan karbantartott Facebook oldal akár egy egész erős közösséget és vásárlói erőt tud magával vonzani.

Nem szabad a marketing költségen sem spórolni. Főleg nem egy ilyen remek platformon mint a Facebook!

Tökéletesen lehet szűrni és célközönséget megszólítani vele.

Egyik sikersztorim, egy szegedi esküvői ruha szalon Facebook oldalának menedzselése és hirdetéskezelése volt. A hirdetéseket tökéletesen lehetett célozni a fiatal, közelben élő párokra, akiknek nemrégen volt az eljegyzésük. A sikeres fizetett hirdetések sok érdeklődőt vonzottak az oldalra, sok új követője lett az oldalnak. A napi friss posztoknak köszönhetően pedig egyre több rajongóból lett ügyfél is. Persze ehhez a vállalkozásnak is partnernek kellett lennie a kampány során (képekkel, anyagokkal ellátnia) és a szolgáltatásnak is jó minőségűnek kellett lennie, nem csak a kampánynak.

Ha nincs még Facebook oldalad, ha ráuntál vagy nincs időd, esetleg nem tudod kezelni a saját céges Facebook oldalad, keress meg és akár Facebook oldal menedzselésről, akár Facebook hirdetés kezelésről van szó, segítek Neked!

Csak néhány dolog választ el a sikertől!
Kitalálunk akciókat, meghatározzuk a költségkeretet, megtervezzük a kampányt, beállítjuk a célközönséget és a célokat valamint napi posztolással fenntartjuk az érdeklődést és megmozgatjuk a közösségedet, hogy azokat vásárlásra ösztönözzük.