Blogbejegyzések

img

A céges Facebook oldalak apró titkai

2020. 07. 01. facebook


A Facebook, több mint 10 éve jelent meg, és robbanásszerűen terjedt el az egész világon. Eleinte csupán iskolai projektként indult, majd az aranyos családi képekről és a cuki bejegyzésekről szólt, azonban mára már az üzleti szféra is megtalálta a helyét a platformon. A fejlesztők próbálják a rendszert folyamatosan felhasználóbarátabbá tenni, ami azonban nem mindenkinek nyeri el a tetszését. Ettől függetlenül, a sikere töretlen és üzleti Facebook részét érdemes Magyarországon is kihasználni!

Legyen szó egy nagy vállalkozásról, online webshopról, vagy kis cégről, amennyiben nem vagyunk jelen az online közösségi oldalakon, az olyan, mintha nem is léteznénk. Fontos, hogy az emberek ránk találjanak, és aktív tagként lássák a profilunkat. Nem elég megcsinálni a saját személyes profilunkhoz tartozó cégünk oldalát, hanem azt üzemeltetni is kell. Legelső, amit mindenki látni fog, az a borítókép és a profilkép. Kiválasztásakor sokan a cég logóját használják, vagy más, a profiljukhoz passzoló képeket.

Így érjük el az embereket

A Facebookon nagy tömegeket elérni nem könnyű – ingyenesen legalábbis. Ha azt akarjuk, hogy tényleg sok emberhez elérjenek a bejegyzéseink, akkor be kell tartani néhány tanácsot, szabályt és érdemes Facebook hirdetéseket is futtatni. Az egyik legfontosabb, hogy legyünk rendszeresek. Ha csak hetente egyszer publikálunk, akkor lehet, hogy az olvasók nem fogják látni a bejegyzéseinket, és fokozatosan veszítünk belőlük. Emellett a publikált bejegyzésekre is figyeljünk, ne csak rendszeresek legyenek, hanem vonzóak is. A figyelemfelkeltő képek és a vicces, esetleg megható szövegek segíthetnek abban, hogy elérjük az emberek reakcióit.

A reakcióra azért van szükség, mert enélkül a Facebook nem mutatja meg a többieknek a mi bejegyzésünket, azonban, hogyha lájkot, vagy más emotikonokat, esetleg hozzászólásokat és megosztásokat érnek el, akkor még több ember fogja látni fizetett hirdetés nélkül is. Ezt elérhetjük nyereményjátékokkal, kérdésekkel, vagy megkérhetjük a követőinket, hogy adott terméket ajánljanak valakinek a hozzászólásban. Rendkívül fontos a jó helyesírás, a jó stílus és a rendszeres posztolás.