Blogbejegyzések

img

Hogyan utáltassuk meg magunkat Facebookon?!

2020. 10. 14. facebook

 

Mai írásomban tippeket-trükköket osztok meg olvasóimmal, hogyan mehetnek Facebook ismerőseik idegeire. Ez az írás ironikus módban kívánja bemutatni a Facebook legszokványosabb idegesítő dolgait amit kéretik kerülni, mert túlont-túl zavaróak. Így ne csodálkozzunk, ha a következő listát betartva több ismerősünk is tiltó listára tesz bennünket vagy egyenesen töröl az ismerősei közül. Üzleti Facebook oldal kezelésnél pedig még csak véletlenül se alkalmazzunk ilyen és ehhez hasonló viselkedést.


Világfájdalom posztolása


Oszd meg mindenkivel, mennyire rossz neked. Írogasd ki az üzenőfalra hogyan csalódtál minden ismerősödben, kik használtak ki, mennyire semmibe vesznek, pedig Te eddig csak jót tettél mindig másokkal. És ez a hála. Ha nincs reagálás vagy lájkolás, semmiképp ne hagyd abba, posztold ki napi szinten többször is, hogy most már tényleg eleged van és senki ne csodálkozzon azon, ha megszünteted a Facebook-fiókodat. Persze semmiképp ne szüntesd meg, csak fenyegetőzz.

 

Dicsekvés


Írd ki, hogy Téged mennyien irigyelnek azért, mert csinos, okos, szerető férjed és/vagy családod van. Mindenképp tedd hozzá, hogy a rosszmájú megjegyzések nem érdekelnek. Életfilozófiádat a nagyobb hatás érdekében nyomatékosíthatod egy egy ide illő (vagy éppen nem illő, de komoly hangzatú) idézettel is.

 

Életbölcsességes képek posztolása


Válaszd ki a lehető leggiccsesebb képet rózsával, síró lánnyal, szerelmesekkel, egy édes kutyussal aki azért sír, hogy őt senki nem osztja meg vagy egy bölcs tibeti pappal és azt oszd meg az ismerőseiddel. A fotón szerepeljen mindenképpen valami híres vagy ismert ember idézete és fűzd hozzá, hogy ezt a gondolatot már Te is régóta el akartad mondani csak még nem tudtad ilyen jó formába önteni és hogy ez mennyire igaz rád vagy a mai világra is.

 

 

Daganatos gyerekek, megkínzott kutyák posztolása


Minél borzalmasabb fotókat osztasz meg az oldalon, annál jobb: tedd ki a hónapok óta keringő daganatos kisgyerek képét a szöveggel együtt, ami szerint minden megosztással segítünk rajta. Állatbarátként semmiképp ne menj el szó nélkül a baltával fejbe vágott kutya esete mellett, mert az állat holtestére biztosan minden ismerősöd kíváncsi. Ne felejtsd el azt sem odaírni, hogy az elkövetőket milyen válogatott kínzási módszerekkel csinálnád ki. A végére pedig okvetlen követeld a bejegyzésed tovább osztását és írd ki hogy ha ezt valaki nem ossza meg annak tényleg nincs szíve!

 

Fröcskölő politizálás


Tök mindegy, értesz-e hozzá vagy sem, politizálj. Leginkább az ordenáré stílusú képeket osszd meg, mondjuk valamelyik minisztert photoshopolt képét és fűzd hozzá, hogy ez mennyire vicces, egyébként meg rohadjon meg az összes. Ha igazán menőn akarsz „politizálni” akkor mindig az aktuális hatalmat és kormányt szidd, hiszen mindent az tett tönkre. Ezeket különböző csoportban és Facebook rajongói oldalakon is hangoztasd, úgy igazabbnak hatnak majd és vessz össze mindenkivel aki nem ért veled egyet. Ha elég vagány vagy fenyegesd meg, hogy törlöd az ismerőseid közül ha nem érti meg, hogy az az igaz amit Te állítasz.

 

 

Felesleges állapotfrissítések, lájkvadászat


Viselkedj egy nyolc éves gyerek szintjén és kérd meg ismerőseidet, hogy az üzenőfaladon vagy privát üzenetben válaszoljanak idiótábbnál idiótább kérdéseidre. Például: „Ha szerinted jól nézek ki...lájkolj :P”, „Írj privátban egy számot és megírom az üzenőfalamon mi a véleményem rólad”, „Ha bajba lennék segítenél rajtam? Lájkolj ha igen”.
Azt azért zárójelben a végére írhatod, hogy nem mindenkire érvényes az ajánlat és hogy ezt csupán azért teszed mert unatkozol. Sőt, ha még ilyen kérdésekre és kérésekre is lusta vagy, elég ha csak kiírod, hogy „Unalom van” vagy „Esik a hó”

 

Személyes üzenetek nyilvános posztolása


Csinálj úgy, mintha fogalmad se lenne, hogy privátban is lehet a barátnőddel/barátoddal/ismerősöddel csacsogni. Írj ki minden egyes neki szóló személyes üzenetet a nyilvános idővonalára: Például:

- Te Nunci, jössz shopizni a plázába?

Ha Nunci nem reagál, nehogy feladd!:

- Nunci, itt vagy? Hahó!

Vagy hangosabban, hogy meghallja:

- HAHÓ NUNCI!!!!!4!!! MOST MÉRT NEM ÍRSZ????

 

Álhírek (hoax) posztolása


Gondolkodás nélkül ossz meg minden tíz évvel ezelőtti, öt éve megcáfolt netes átverést és valósnak előadott híreket (fake news). Szóval posztold azokat a beteg gyerekekről szóló fotókat, amiknek megosztásáért állítólag pénzbeli segítség jár nekik. Terjeszd még élő celebek és sztárok halálhírét és természetesen nagybetűkkel szólítsd fel minden ismerősödet, hogy a Facebookon történt változások miatt törölni fogod őket ha nem állítanak be különböző biztonsági óvintézkedéseket a profiljukon. Népszerű elmélet még mindig például, hogy a Föld igazából lapos. Érdemes felkeresni ilyen társaságokat, akik örömmel várják az új "hívőket".

 

 

Nyereményjáték osztása


Bármelyik cég karlánc vagy csipogó gumikacsa netalántán pénz vagy I-phone kisorsolását ígéri a kép megosztásával, hagyd figyelmen kívül ennek illegalitását (ne érdekeljen, hogy a Facebook szabályzata kimondottan tiltja az ilyen „oszd meg a képet és nyerj” nyereményjátékokat) Te azonnal szállj be a játékba. Mi több: keress még több ilyen nyereményjátékot, mert minél több ilyet osztasz meg, annál nagyobb esélyed van. Ha lehet, azért szkeptikusan írd a kép alá hogy „Úgysem én nyerek” meg hogy „Ez biztosan kamu” esetleg „Én még sosem nyertem, biztosan most sem fogok”.

 

Meghívó minden játékra, eseményre


Küldj minden ismerősödnek minden játékra meghívót, minden nap. Az igénytelenebbekre többször is. Ne zavarjon az sem, ha ismerősöd kifejezetten arra kér, hogy ne tedd ezt. Te csak nyugodtan kérj rózsaszín kerítést a virtuális farmodra, ananászt a szigetedre vagy mindenféle virtuális kütyüket más játékodhoz. Ennél már csak az a jobb, ha különböző sorsolásokra és torrent oldal meghívókkal kecsegtető ál-eseményekre küldözgetsz meghívókat. Hiszen mindenki szeretne részt venni olyan eseményeken ami vagy abszolút nem érdekli vagy nem is létező rendezvény (pl Szavazz ránk a Valentin napi szavazóversenyen).

 

Legyél Te is orvosszakértő!

 

Nyugodtan győzd meg ismerőseidet, követőidet, hogy a COVID-19 egy mesterségesen előállított, népírtásra készült vírus, majd néhány héttel később ugyanúgy mint a többiek, tagadd le az egészet és állítsd azt, hogy a koronavírus nem is létezik. Legyél Te is oltásellenes és szidd a védekezésre szánt eszközöket, tagadd meg a maszk hordását és posztolj olyan képeket, amelyeken saját magad által készített "maszkkal" pózolsz egy bevásárlóközpontban (a maszk mindenképpen lyukas legyen, készüljön például csipkéből vagy óriási horgolással). Az apukás blogomban össze is gyűjtöttem néhány lelkes ilyen egyént, ha kíváncsiak vagytok rá, nézzétek meg őket, valóban léteznek (klikk a képre!):

 

VAJON A “MASZKTALANOK” TÉNYLEG KORUNK IGAZI SZABADSÁGHARCOSAI? [KÉPGALÉRIÁVAL]