Blogbejegyzések

img

Megérett a céged rá, hogy Facebook hirdetésekre költs!

2020. 07. 01. facebook
Amikor egy ideje már rendszeres szereplői vagyunk a Facebook életének a céges oldalunkon is, akkor elérkezik az a várva várt pillanat, hogy végre fizetett hirdetést adjunk fel. Ez eleinte bonyolultnak tűnhet, azonban nem kell nagyon idegeskedni. Ma a Facebook vagy a számítógépen működik jól, vagy pedig a telefonos applikáción keresztül, ahova külön kell letölteni az oldalunk adminisztrációs applikációját. Ezen belül tudunk választani a hirdetések között.

A Facebook hirdetések széles skáláját különíthetjük el. A legnépszerűbb célok közé tartozik, amikor az oldalunkat promotáljuk, hogy minél több követőre tegyünk szert. Ezt úgy tudjuk elérni, hogy a profilképünk és a napi bejegyzéseink tökéletesek legyenek, mivel ezeket fogja a Facebook megmutatni legtöbbször a portál "lakóinak". Kiválaszthatjuk, hogy hány napon keresztül fusson a hirdetés és, hogy mennyi pénzt akarunk rászánni. Beszélhetünk akár ezres, tízezres vagy százezres költségekről is, azonban olyan 3-5000 Ft-ért már látszódik az elérni kívánt hatás, és akár egy héten keresztül is napi 1000 új emberhez fog elérni az oldalunk, amiből olyan 15-20 követő fog érkezni.

A sikeres Facebook hirdetések kulcsa 

A Facebook bejegyzések publikálásánál is hasonló lépéseket kell megtenni. Itt arra kell figyelni, hogy a bejegyzésben ne legyen túl hosszú, és megfeleljen a Facebook politikájának. A legfontosabb, amin sokan szoktak bukni, az a célközönség kiválasztása. Jó tudni, hogy minél nagyobb célközönséget teszünk be, annál kevesebb emberhez fog eljutni. Próbáljuk meg annyira leszűkíteni a kört, hogy csak 500.000 fős közösséghez jusson el, mert így biztos látni fogják. Ha például gyerekjátékokat akarunk eladni, akkor válasszuk ki a 25 és 30 év körüli nőket. Csak nőket, mert nekik lesz több idejük arra, hogy a két pelenkacsere között átnézzék a Facebookot.

Amennyiben nem online terméket adunk, hanem szolgáltatást, akkor fontos, hogy megadjuk az adott a várost, esetleg a megyét, olyan távolságot, ahol biztos, hogy megéri elmenni. Ezáltal nemcsak az új lájkok fognak érkezni, hanem látogatókra is találhatunk. A legjobb, ha kezdésnek havonta egyszer elköltünk mondjuk 5.000 vagy 10.000 Ft-ot, és ezáltal növesztjük a követőinket.