Blogbejegyzések

img

Megéri szöveget íratni weboldalra?

2020. 06. 30. szövegírás
Mivel mi is kínálunk ilyen szolgáltatást, nem fogtok meglepődni azon, hogy a válasz: igen! Ebben az írásban azonban eláruljuk azt is, hogy miért, ugyanis több oka is van ugyanis annak, hogy miért kell jó minőségű, informatív és megfelelő hosszúságú szöveget írnunk weboldalunkra. 

Ezért kell informatív és érdekes cikket írni weboldalunkra

Azt tudjuk, hogy a felhasználó a legfontosabb a weboldalon, hiszen belőle válhat ügyfél és vásárló. Ahhoz azonban, hogy egy látogató ott maradjon az oldalunkon, muszáj többet adnunk mint némi céges történelem és kapcsolatfelvételi adatok felsorolása. Általában a weboldalunkra lépőket az sem nagyon érdekli, milyen gyártási technológia van egy-egy termék mögött. Őket az olvasmányos, hétköznapi emberekhez szóló cikkek érdeklik.

Írjunk hát olyan tartalmakat, amelyeket egy átlagos ember is képes megérteni és nincsen tele szakzsargonnal és nem csupán a termékeink vagy szolgáltatásunk népszerűsítésére irányult a megírásuk. Az érdekes, hasznos és informatív írások segítik a látogatókat és gyakran fognak tanácsokért, tippekért vagy trükkökért oldalunkra látogatni. Ráadásul ha szakértő segítségre, minőségi termékre vagy szolgáltatásra vágynak, akkor ezért hajlandóak lesznek fizetni is számunkra.

A Google is értékelni fogja a minőségi cikkeinket

A szakmai blogolás egyik hátsó szándéka minden esetben, a minél jobb helyezés elérése a Google keresőben a megfelelő kulcsszavakra. A cél minden esetben, hogy az első oldalon, lehetőleg az első néhány találat közé kerüljünk a számunkra releváns keresőkifejezésekre. A Google találati listájából ugyanis minőségi, organikus és ingyenes találatokat és látogatókat kaphatunk, akik nagy valószínűséggel válnak majd ügyfeleinkké és vásárlóinkká.

Azonban figyelni kell arra, hogy ne halmozzuk túl a kulcsszavakat és természetesnek ható írásokat hozzunk létre blogunkban. A Google irányelve ugyanis az, hogy ami a felhasználóknak és olvasóknak jó, az jó az ő algoritmusának is. Fogalmazzunk érthetően, írjunk kellő hosszúságú tartalmat és mindig kapcsolódjanak az írások valamilyen módon az oldalunk profiljához. Ha pedig erre nincs lehetősége, ideje vagy szaktudása a vállalkozásunknak, érdemes a keresőoptimalizált szövegírást kiszervezni külső szolgáltatókhoz. Például hozzánk! ;)