Blogbejegyzések

img

Számla nélkül nem lenne olcsóbb?

2017. 04. 20. érdekesség
Maga a "Számla nélkül nem lenne-e olcsóbb?" kérdés már évek óta kering a megrendelői köztudatban. Meglepően sokan gondolják még a mai világban is azt, hogy a számlamentesség az valamiféle kuponkóddal vagy akciós árral ér fel. Ez persze nem így van!

Addig, még kezdő valaki, ráadásul iskolás és lehet, hogy még kiskorú is, addig bátran vállal el mindenfélét, aprópénzért - és itt most nem a szomszéd Juliska néni füvének levágására gondolok. Az ilyen, sokszor kókány maszek munkákért az ember nem fog rögtön céget alapítani sem vállalkozást indítani. Ennek ellenére baráti áron kínálja amatőr tudását és szolgáltatását, nem csak barátoknak.

A számla mentes munkának azonban nagyobb az ára mint a megspórolt ÁFÁ-nak. Lehet, hogy az ügyfél összecsapja a két kezét, hogy lett egy új weboldala és közben megspórolt több (tíz)ezer forintot, de pár hónap használat után, amikor előjönnek a hibák, a szomszéd Pistike már nem lesz elérhető, sem felelősségre vonható.

A "Jó'van az úgy" hozzáállás persze nem csak Magyarország ismérve, szerte a világon jól ismert hozzáállás. A számla nélkül dolgozó kókler szakmunkás átlag intelligenciaszintje jó viszonyítási alap, az önmagát weboldal készítőnek kiadó tini webhuszár szakmai tudásához is. Ugyanis olyanról csak nagyon ritka esetben hallunk, hogy valaki lustaságból nem ad számlát. 

Ha valaki nem ad számlát annak egy oka lehet:
Nem számlaképes. Vagyis nem ért annyira hozzá, hogy erre vállalkozást alapítson. Valószínűleg a szellemi képességeit is meghaladja egy számlázó program vagy a számlatömb használata, ráadásul beleroskadnának megmaradt agysejtjei egy könyvelővel való kommunikációba is. A bürökrácia zavaros útvesztőiben meg egyébként sem tudna kiigazodni: A fene se akar gondolkozni a sok törvényen, szabályon és ilyen-olyan "NAV-os dolgok"-on...  Ismertető jegye továbbá, hogy a kispolgári kifogásokat még az álmából felébresztve is képes elmormogni. Bármikor megtudhatod Tőle, hogy ő bizony nem fog az államnak súlyos pénzeket fizetni és hogy az éppen aktuális kormány hogyan használja ki az egyébként becsületesen dolgozni vágyó munkás embereket.

Ha ilyen "szakembert" keresel, akkor sajnos nem jó helyen jársz! Nálam nem lesz olcsóbb az ár ha nem tartasz igényt számlára. Számlát mindenképpen adni fogok az elvégzett munkámról. Hiszen ezért szereztem mérnöki diplomát, ezért tanultam és dolgoztam sok-sok éven át és ezért fizetem be becsülettel havonta a jogszabályoknak megfelelő adót (KATA).  Ez nekem havonta 50.000 Ft-omba kerül akkor is ha csak 900 Ft-ot számlázok és akkor is ha 900.000 Ft-ot. 

Mindezek ellenére, ha olcsón akarod megúszni egy profi weboldal vagy webportál készítését, akkor is érdemes árajánlatot kérned Tőlem. Hiszen óriási előnyöm a nagyobb webfejlesztő cégekkel szemben, hogy sem fenntartási költségeim nincsenek, sem más alkalmazottnak nem kell bért fizetnem, így az áraim azonos minőség mellett is elenyészőnek számítanak. Ráadásul az összegeket sem terheli még pluszban 27%-os ÁFA!

Keress fel bátran, ha egy megbízható, számlaképes weboldalkészítőt vagy webfejlesztőt keresel Szegeden vagy Mórahalmon!