Blogbejegyzések

img

Értelmetlen domainek és a hozzájuk tartozó honlapok

2020. 11. 06. érdekesség

A sok átlagos, egyszerű oldalak már elvártak és ezért „szürkék”, de ma olyan oldalakat – ha lehet egyáltalán annak nevezni őket – mutatok be, amelyek tartalmilag annyira egyszerűek, ocsmányak vagy csak egyszerűen értelmetlenek, hogy megérdemelnek egy külön cikket. 


Most nem olyan oldalakról akarok írni, amelyeken 404-es hiba miatt nem töltődik be (ez az a hibakód amikor egy oldal nem található) és nem is olyanokról amikor egy domain nevet még nem „irányítottak” a tárhelyre és ezért nem jön be az oldal. 


A legérdekesebb webcímek és weboldalak


Az egyik legismertebb ilyen oldal a http://trololololololololololo.com amely cím már önmagában is érdekesnek tűnik. Megjegyezni csak úgy lehet, ha meg is nézzük a honlapot. Az egész oldalon mindössze egy automatikusan elinduló videó található egy elég hamiskás, régi énekkel. Az ének ugyanis csak lalala-ból és lololo-ból és hasonló hangulatszavakból áll. A refrénje pedig a webcím maga (trololololololololololo). A dalt egyébként egy orosz énekes Eduard Khil (azaz az interneten elteredve Mr. Trololo) énekelte aki pár hónappal ezelőtt, 77 éves korában hunyt el, de ezzel a művével még nagyon sokáig az internetezők és mókázni vágyók szívében fog tovább élni. Ez a dal annyira elhíresült, hogy több poénos TV adás és olyan vicces felnőtt mese sorozat, mint a Family Guy is becsempészte az egyik epizódjába.


Egy másik őrületesen „hasznos” oldal a http://giantbatfarts.com. Ez az oldal mindössze annyit tud mint amennyit a webcím is elárul magáról. Ezért ne lepődjünk meg ha értelmet nem találunk ebben az oldalban sem, hiszen csak a fekete háttéren feltűnő és elsuhanó denevérek különböző puki hangjait élvezhetjük ezen az oldalon.
Szintén egy idióta weboldal a http://breadfish.co.uk (azaz kenyérhal) amin mindössze a háttérben úszó kenyérbe sütött halak éneklik nekünk a kenyér-hal-dalt. 


Meditációs hang, karácsonyi számláló és amerikai elnök ígéret generátor


A http://zombo.com egy nagyon egyszerű, színes oldal, ami lány hangon suttogja el nekünk mennyire is jó helyen járunk és hogy ez milyen jó oldal. A hang szerint ez a legjobb oldal és itt bármit megtehetünk amit csak akarunk. Az üdvözlő és öndicsérő szövegen túl viszont, mást nem is tud az oldal.


Talán az egyik leghasznosabb oldal a mai listában a http://www.xmasclock.com (azaz karácsony óra). Egy szépen kidolgozott Flash animációban nézhetjük a visszaszámlálást a következő karácsonyig. Ezen oldal egyszerűbb verziója a http://isitchristmas.com (karácsony van-e) weboldal amit az év bármelyi napján ha meglátogatunk a NO (nem) felirat fogad bennünket, kivéve karácsonykor, amikor is YES (igen, karácsony van) feliratra vált az oldal. A legújabb verziója pedig már magyarul is tud! 


Felesleges oldal egy igen hosszú domain név alatt, a http://sometimesredsometimesblue.com (magyarul néha piros, néha kék), ami szintén csak ennyit tud amennyit a domain neve elárul. Semmilyen tartalom nincs az oldalon, de akárhányszor megnézzük az oldalt, az vagy kék vagy piros háttérrel vár minket. Egy ennél is kevesebbet tudó oldal a http://letsturnthisfuckingwebsiteyellow.com (magyarul: legyen sárga ez a fránya honlap) és igen, az oldal sárga. Ennyit tud.


Végül egy ígéret generátor egy korábbi amerikai elnöktől. Ha tudni szeretnéd Te is, hogy mit tesz meg érted Barack Obama, látogass el a http://barackobamaisyournewbicycle.com címre és minden oldalletöltéskor egy-egy új ígéretet kapsz.