Blogbejegyzések

img

Safemoon vásárlás a gazdagság kulcsa?

2021. 04. 20. online vállalkozás

 

A Bitcoint (BTC) valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, bár egyesek úgy vélik, Magyarországon a kriptovalutákkal foglalkozók száma, mindössze a lakosság 1%-a. A laikusoknak röviden: léteznek ma már olyan fizető eszközök, amelyek nem fizikális pénz alapúak és valószínűleg ez lesz a fizetési eszközök jövője. Noha még a nagy befektetők és tőzsdei weboldalak is sokszor csalásnak kiáltották ki a Bitcoint és elítélték, mára már bizonyított.

 

Itt megjegyezendő érdekesség, hogy pár éve még a Wikipédia is törölte csalás gyanúja miatt a Bitcoin szójegyzetét, mára azonban már támogathatjuk is őket BTC-vel, de a hazai Portfólió már 260$-os BTC árfolyamnál kigúnyolta e digitális fizető eszközt és kipukkant lufiként cikkezett róla.

 

Napjainkban azonban egyetlen BTC ára ugyanis már 60.000$-t ér (kb 18 millió forint). Akik időben beszálltak, akár pár dollárért vagy pár száz dollárért is vehettek belőle, de még tavaly és elején is 3000-4000$ között lehetett hozzájutni. Egy év alatt a pénzünk értékét így akár meg is hússzorozhattuk.

 

 

Nos, ma már sok altcoin létezik amik árfolyam növekedésével milliók gazdagodtak meg, így én is elhatároztam, hogy idén belevágok ebbe a kripókereskedésbe. Noha a technikai részleteket nem szeretném most itt felvázolni (nagyon sok oldal ír róla, de aki nem járatos benne, úgysem ért belőle semmit), a pénzt sokan szeretjük, így egy laikus leírással demonstrálnám, hogy miért is lehet érdekes számukra is ez a befektetési forma. Azt azért elmondanám, hogy ez NEM BEFEKTETÉSI TANÁCSADÁS és én sem vagyok tőzsdeszakértő. Így ez az írás inkább csak segédletnek mondható és egyetlen célja, hogy bemutassa, hogyan lehet SAFEMOON coint vásárolni ebben a kezdeti fázisban.

 

Mi az a SAFEMOON?

 

Nagyon sok crypto száguldozott az utóbbi hetekben és tett gazdaggá embereket világszerte. Voltak komolyabb és nagyobb rendszerrel és tervekkel rendelkezők és olyan mém alapú coinok is, amelyeket a Tesla tulajdonosa Elon Musk is gyakran tweetelt és tett naggyá. Talán viccnek hangzik (és az is), de még egy ilyen coin is milliomossá tehet embereket ha jókor fektetnek be és jókor adják el a coinokat.

 

 

Az egyik személyes kedvencemmé azonban a SAFEMOON nevű token lépett elő, amely mögött óriási hype és igen jó tervek is állnak. (Nem, ez nem egy fizetett hirdetés!) Sok coinban eddig nem láttam jövőt, de ez most úgy érzem valóban sikert érhet el valaki aki befektetne akár minimális összeget is. Akár 10x-100x-ozás is lehet a vége. Az idei tervekről itt olvashatnak az érdeklődők: https://safemoon.net . A legnagyobb kripto tőzsdén való szereplésen kívül saját váltó, NFT támogatás és játékinegráció is szerepel a terveik között. A különlegességük pedig, hogy a 10%-os „utalási” díjból 5%-ot elégetnek (így egyre kevesebb lesz az elérhető token mennyiség, így növelve  a meglévők értékét), a másik 5%-ot pedig szétosztják azok között akik tartanak ilyen tokent, így egyre csak növekszik mindenki digitális pénztárcájának a zsebe minden egyes kereskedés alkalmával.


SAFEMOON vásárlás

Bár korántsem teljes ez az írás, igazából csupán azt a célt szolgálta, hogy azok, akik már hallottak a SAFEMOON-ról, de angolul még nem értették meg, hogyan is kell ebben a kezdeti stádiumban vásárolni belőle, leírjam, hogyan juthatnak hozzá. Szóval ez az írás, csak egy kis vásárlási segédlet Safemoon token vásárláshoz, nem pedig a kriptó világba való bevezetés és az adott cég bemutatása szeretne lenni. Mindenki végezze el saját maga a kutatásokat és az alapján döntsön, hogy szeretne-e befektetni és ha igen, akkor pontosan mibe.

 

 

Azok számára azonban, akik úgy döntöttek, hogy szeretnének befektetni SAFEMOON-ba, íme a magyar nyelvű leírás, hogy hogyan juthatnak hozzá:

 

A SAFEMOON vásárlás lépései

1. Töltsd le a telefonodra a Trust Wallet appot innen: https://trustwallet.com/deeplink/
ez lesz a digitális pénztárcád ahol a coinokat tárolhatod (nem csak a Safemoont, másokat is!)

 

2. Telepítsd fel az appot és regisztrálj be. Nagyon fontos, hogy a 10-12 szóból álló „jelszót” jegyezd fel magadnak és ne veszítsd el, mert akkor minden pénzed örökre elveszik!

 

3. A Trust Wallet appban vásárolj BNB-t vagy Smart Chaint (ami éppen elérhető). Mindig az adott coin oldalán a BUY gombra kell kattintani. Itt egy külső szolgáltatón keresztül tudunk megfelelő mennyiségű coint venni. Az összeget amerikai dollárban (USD) kell megadnunk. Érdemes legalább 100-300$-t betenni, de akár kevesebbet vagy sokkal többet is betehetünk.

 

 

4. A külső szolgáltatóban (pl MoonPay vagy Simplex) adjuk meg bátran a bankkártya adatainkat és ha kérik akkor fotózzuk be nekik az igazolványunk elejét és hátoldalát is. (nekem a Raiffaisen bank azonnal letiltotta a kártyámat, de kaptam egy SMS-t, hogy ha szándékos volt az utalás hívjam fel őket. 2 perc alatt feloldották és mehetett tovább a művelet) és bankkártyánkkal fizessük ki az előzőleg megadott összeget.

 

 

5. Ha sikerült Smart Chaint venni, akkor jó, ha csak BNB-t, akkor annak jóváírása után a sima BNB-t át kell „swappolni” Smart Chainbe. Ezt pár kattintással veszteség nélkül megtehetjük a Trust Wallettben.

 

 

6. Ha már van Smart Chainünk, akkor egyenes út vezet a Safemoon vásárlásig! Kattints a Trust Wallet app alsó sorában lévő DApps ikonra, majd keress rá a PancakeSwap nevű váltóra (Iphone felhasználóknak engedélyezniük kell a biztonságos böngészést, de ezt nem tudom hogyan kell, nekem Androidom van).

 

7. A Pancake Swap-ban felül kattintsunk a CONNECT gombra, hogy összekapcsoljuk a digitális pénztárcánkat a váltóval. Fontos azonban, hogy felül a BNB (Smart Chain) ikonját lássuk ne pl az ETH-ét (ezt egy legördülő menüben pillanatok alatt átállíthatjuk).

 

 

8. A váltásnál válasszuk felül a BNB-t (Smart Chaint) és a MAX-ot, hogy a teljes összegünket átalakíthassuk az alul kiválasztott SAFEMOON-ra. Mielőtt azonban a „SWAP”-ra mennénk, előtte a kis ikonra (három vízszintes vonal) kattintva hívjuk elő a beállításokat és a „Slippage tolerance” értékének adjunk 12-t. Ezután ezt bezárhatjuk és kattinthatunk a kék gombra.

 

9. A váltás összesítésénél láthatjuk, hogy valamennyit levon váltási díjként a szolgáltató, ha nem aktív a gomb, akkor azért lehet, mert a teljes összegedből ezt le kell vonnod (ekkor menj vissza az előző oldalra és vont le ha szükség van rá). Egyébként ezen az oldalon már aktív lesz a gomb, csak rá kell kattintani és várni kb 2 percet, hogy megérkezzenek a SAFEMOON coinok.

 

10. Most már csak várni kell, hiszen minden percben egyre több SAFEMOON-od lesz, minél tovább tartod. Az összeg pedig remélhetőleg egyre nagyobb lesz amit ér. Sok sikert és kitartást! Ne pánikolj be akkor sem ha éppen kicsit korrigál a piac és leesik az ára. Ha pánikolós vagy, akkor inkább csak hetente nézz rá, hogy hogyan alakul a pénzed értéke.

 

 

TIPP: érdemes különböző magyar csatornákat és csoportokat követni de a hivatalos elérhetőségeket is nézni:

https://www.facebook.com/safemoonprotocol 
https://twitter.com/safemoon 
https://www.reddit.com/r/SafeMoon/ 
https://www.twitch.tv/safemoonprotocol 

 

Megjegyzés: Ez az írás nem egy befektetési tanácsadás, mindenki csak annyit fektessen be (akár Safemoonba, akár Bitcoinba vagy más papírba a tőzsdén) amennyinek az elveszítése nem jelent problémát! Befektetés előtt pedig mindenki nézzen utána annak, amibe a pénzét fekteti!