Blogbejegyzések

img

Miért nem vállalok el minden munkát?

2017. 04. 22. érdekesség
Kérjük vedd figyelembe, hogy ez az írás már több éves, így az akkori életvitelemről szól. Azóta már bejegyzett egyéni vállalkozóként dolgozom, így sokkal nagyobb kapacitással rendelkezem!

Azt mondják, hogy a mai világban mindenki örüljön ha lehetősége van dolgozni és senki nem engedheti meg magának azt, hogy bármilyen munkát visszautasítson. Szerencsés vagyok ilyen szempontból, mert mindig van elég tennivalóm az életben. 

Ezzel nem feltétlenül a munkára céloztam, mert van egy nagyon aranyos kisfiam és egy csodás, drága feleségem, aki otthon vár, hogy a ledolgozott munkaóráim után néhány minőségi percet velük is el tudjak tölteni. 

Egy átlagos munkanapom úgy telik, hogy már reggel 06:00-kor felébredek és készülődés után bemegyek az irodába, Szeged központjába. A főállásomban webes rendszereket fejlesztek, backend programozóként egy szegedi nagy webfejlesztő cég alkalmazottjaként. Általában 15:30-16:00 körül végzek és egyből üzleti találkozókra, megbeszélésekre sietek. Ezeket általában szerdai napra szoktam szervezni.Az 1-2 órás találkozó után érek haza, ahol egy kicsit kikapcsolódok a munkahelyi rohanásból, hogy átkapcsoljak apuka szerepbe és az igen aktív kisfiam után rohangáljak :) Sokszor még ilyenkor megyünk bevásárolni vagy éppen valamilyen papírokat intézni, postai csomagot felveni stb. A nap nagyon gyorsan eltelik este 19:00-ig amikor is vacsorázunk, majd fürdetés és altatás jön. Este 21:00-kor már újra a gép előtt ülök és általában 23:00-ig, de sokszor hajnal 01:00-02:00-ig is dolgozom. Ilyenkor webfejlesztéssel, weboldal készítéssel, Facebook oldal menedzseléssel, Facebook hirdetés kezeléssel vagy éppen valamilyen szöveg írással, átfogalmazással foglalatoskodom. A fárasztó nap után, pár óra alvást követően újra indul az egész előröl. Az életem sokszor küzdelem az idővel és a feladatokkal, de mégis imádom, mert így teljes!

Az ügyfeleknek készített weboldalak, webportálok fejlesztése mellet, több saját projektem is van. 
Ezek közül az egyiket a párommal együtt csináljunk, de van több amit más üzlettárssal közösen készítünk.

Próbálom úgy összeállítani a napi teendőimet és a feladataimat, hogy ez egy munkám (és a családi életem) rovására sem menjen.

Mivel én is ember vagyok és nekem is csak 24 órából áll egy nap, ezért kénytelen vagyok olykor-olykor egy-egy zsúfoltabb időszakban visszautasítani néhány felkérést ha úgy látom, hogy nem tudnám azt az elvárásoknak megfelelően: időben, minőségien teljesíteni. 

Amennyiben Te el tudod fogadni, hogy nem egy robot vagyok és vannak időszakok amikor máshová kell a figyelmemet fordítanom, akkor szerintem sikeresen együtt tudunk működni! Keress fel bátran és beszéljünk róla! ;)